Blush komt met Lab Grown Diamonds als toevoeging aan de collectie. Deze in het laboratorium gecreëerde diamanten maken de collectie van Blush nog completer dan dat deze al was. Maar wat is dat nou eigenlijk; een Lab Grown Diamond?

Lab Grown Diamonds zijn kunstmatig gemaakte diamanten. De vraag ontstaat vaak of deze diamanten dan wel echt zijn. Een laboratorium diamant bestaat uit dezelfde grondstoffen als een natuurlijk diamant. Diamant is zuivere koolstof wat kristalliseert onder hoge- druk en temperatuur. Bij een natuurlijke diamant vindt dit proces zo’n 200km onder het aardoppervlak plaats. Door vulkanische uitbarstingen komen de natuurlijk diamanten naar boven. Ze worden gevonden als octogoon en zijn vaak dof van kleur. Vervolgens worden de ruwe diamanten geslepen en ontstaat de briljante glans zoals wij hem het liefst zien. Een Lab Grown Diamant ontstaat in een laboratorium. Het natuurlijke proces wordt nagebootst en op deze manier ontstaan er diamanten die net zo’n mooie schittering hebben als natuurlijke diamanten.

Blush Lab Grown is een mooie compacte collectie sieraden met lab gecreëerde diamant. Benieuwd naar deze juwelen? Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel.

Benieuwd naar de collecties van Blush?

Een deel van onze Blush collectie is te bewonderen in onze webshop. Er wordt nog hard gewerkt om ook de Lab Grown sieraden in de webshop te tonen. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag.