Passie voor echte waarden

Heb je trouwplannen? Dan ben je vaak vooraf al druk bezig met de voorbereidingen. Trouwringen mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken!

Het Duitse merk Christian Bauer ontwerpt sinds 1880 verlovingsringen en trouwringen van de hoogste kwaliteit volgens traditioneel vakmanschap. Zowel voor heren als dames biedt Christian Bauer prachtige trouwringen in geelgoud, witgoud, platina of palladium.

Bekijk de collectie van Christian Bauer in onze webshop of kom bij Juwelier Ton van Grinsven langs voor advies. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Zoals het in bourgondisch ‘s-Hertogenbosch hoort, staan we altijd voor je klaar met passend advies zodat jouw trouwring perfect aansluit bij je stijl en voorkeuren.

Christian Bauer is sinds de oprichting een familiebezit en wordt nu door de vijfde generatie geleid door Felix Hirzel, de achter-achterkleinzoon van Christian Bauer. Door alle jaren heen is er een uniek productieproces ontstaan. De hardheid van de edelmetalen wordt verhoogd door ze te vervaardigen uit platen van 14 of 18 karaat goud of platina in plaats van een buis edelmetaal. Na het walsen van de plaat, wordt het begin van de ring uit de plaat gedrukt met 2000kg. Het edelmetaal van de ring is op deze manier veel harder waardoor de kwaliteit uitmuntend is.

Voor alle goudsmeden is Moeder Natuur van levensbelang. Christian Bauer behandelt de natuur op een zeer respectvolle manier. Er worden geen bomen gekapt en er wordt geen aarde afgegraven voor het maken van een sieraad. Alle metalen die worden gebruikt, zijn afkomstig van materialen die al eerder zijn uitgegraven. Dit ecologische bewustzijn zie je terug in het moderne bedrijfsgebouw. Ze maken gebruik van zeer efficiënte machines die de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen. Daarnaast hebben ze eigen waterzuiveringsinstallaties. Deze respectvolle manier van omgaan met het milieu staat hoog in het vaandel bij alle medewerkers van Christian Bauer.

Jeroen Kooter - Juwelier Ton van Grinsven Den Bosch
“De ringen van Christian Bauer zijn erg onderscheidend. Ze zijn mooi afgewerkt, zwaarder in gewicht, bevatten vaak briljant en zijn daardoor heel luxe, verfijnd en stijlvol.” Jeroen Kooter

Geïnteresseerd?

Neem een kijkje in onze webshop voor een impressie of kom langs bij ons in de winkel voor de volledige collectie en een passend advies.

Naar de webshop Group Copy 2