Beauty marries function

Een Ebel horloge is te herkennen uit duizenden. Het vloeiende, golvende lijnenspel van de Ebel Sport Classic is typisch voor de ontwerpers (en het echtpaar) Eugène Blum en Alice Levy. Dit model kwam in 1977 op de markt en is (na kleine aanpassingen) nog steeds tijdloos.

De golvende vormgeving met stalen lunetten in 18 karaat goud is zowel feminien als masculien en zie je ook terug bij de Ebel Wave. De Ebel 1911 en Ebel Discovery laten dit design los. Bij deze ontwerpen ligt de focus op de omlijsting van het uurwerk. De golven in de band

worden vervangen door een strakke metalen band of een band van ‘upcycled ocean bound’ plastic.

Ebel weet hoe je klassiek toch verfrissend kunt maken zonder de identiteit te verliezen. Dragers van Ebel-horloges hebben er een levenlang plezier van.

Benieuwd of Ebel bij jou past? Kom langs in onze winkel en bekijk onze uitgebreide collectie Ebel dames- en heren horloges.

Het Zwitsers echtpaar Eugène Blum en Alice Levy bleek het perfecte paar voor het ontwerpen van horloges. Alice laat zich inspireren door schoonheid en Eugène op functionaliteit. De beginletters van hun namen bleek de basis voor de merknaam: Eugène Blum Et Lévy werd ‘EBEL’. In 1950 ontwierpen ze hun logo voor Ebel, de zogenaamde ‘kissing E’. Het stel bleek veel verstand van horloges te hebben en werden gedreven zakenmensen. In 1977 ontwierpen ze de Ebel Sport Classic. Het bleek een moderne klassieker waarop veel opvolgende modellen werden geïnspireerd.

“Door de jaren heen zijn de modellen van Ebel maar minimaal veranderd. Deze Zwitserse uurwerken zijn tijdloos en van zeer goede kwaliteit. Een Ebel draag je voor het leven. ”- Elly van Os

Geïnteresseerd in Ebel?

Op dit moment zijn wij druk bezig met onze webshop. Een deel van onze collectie is terug te vinden in onze webshop. Niet gevonden wat je zocht? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Neem contact op Group Copy 2