The single-hand watch

MeisterSinger duidt – net als de eerste mechanische horloges – met slechts één wijzer de tijd aan. De klok geeft daarbij letterlijk het ‘wezenlijke’ weer: de kostbare tijd. De uitzonderlijke vormgeving en de combinatie van Duitse kwaliteit met Zwitserse componenten maken het een hoogwaardig, ambachtelijk horloge dat nooit uit de mode raakt. Sterker nog, het is een horloge dat generatie op generatie mee gaat.

City Edition
Eén keer per jaar werkt Juwelier Ton van Grinsven samen met MeisterSinger en brengen we een

City Edition uit, speciaal voor de echte Bosschenaar. Op de achterzijde van de klok staat de skyline van Den Bosch (met uiteraard de Sint-Janskathedraal) en het jaartal van de City Edition. Ieder jaar wordt hier een tekst aan toegevoegd. In 2023 is de tekst ‘Trots op mijn stad’. Er zijn maar 11 stuks beschikbaar, dus op is op!

Benieuwd naar de Limited Edition of wil je graag eens een MeisterSinger in de hand vasthouden en ervaren? Kom gerust langs bij Juwelier Ton van Grinsven om een MeisterSinger om de pols te ervaren.

 

Tot de 18e eeuw waren alle klokken op kerktorens, aan herenhuizen, aan muren en op tafels voorzien van 1 wijzers. Zelfs de eerst horloges bestonden uit 1 wijzer. Dit is nog steeds terug te zien aan historische gebouwen zoals Westminster Abbey in Londen. Pas toen de moderne tijden en de industrialisatie zich aankondigde ontstond er behoefte aan het meten van hele korte tijdsperiodes. De snel bewegende tweede wijzer werd een constante reminder dat de tijd voorbij vliegt. Voor MeisterSinger tellen niet de minuten of seconden want je leeft altijd in het nu. De enkele wijzer geeft rust bij het kijken naar de tijd. Het verandert het concept van tijd en laat blijken dat nù altijd het juiste moment is.

Omdat er zoveel mogelijk generaties van MeisterSinger moeten kunnen genieten, werkt MeisterSinger sinds 2021 samen met het WNF. Voor een betere en schonere wereld. Sindsdien worden er horlogedozen gemaakt van FSC-karton en maken ze horlogebanden van appel residu. Het voelt en ziet eruit als leer, maar het is zoveel vriendelijker voor het milieu.

“Meistersinger is een terechte winnaar van vele design- en horlogeprijzen. In relatief korte tijd hebben ze een sterke positie in de markt veroverd. Niet alleen vanwege hun specifieke uurwerken, maar ook door hun samenwerking met WNF voor een duurzamere wereld. Meistersinger staat vooraan als het gaat om duurzaam produceren en dat doen ze met verve.” Jeroen Kooter

Benieuwd naar onze MeisterSinger horloges?

Op dit moment zijn wij druk bezig met onze webshop. Een deel van onze collectie is terug te vinden in onze webshop. Niet gevonden wat je zocht? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Neem contact op Group Copy 2