“Ik ben Yvo, kom uit Twenthe, speel accordeon en maak horloges.” Dat was de pitch van Yvo Staudt toen hij met een koffertje vol horloges juweliers bezocht.

Deze ingetogenheid zie je terug in zijn ontwerpen. Achter zijn prachtige horloges gaat echter een bijzonder verhaal verscholen. Tijdens zijn studie aan het conservatorium in Italië viel Yvo Staudt in een zwart gat. Om dat gat te vullen, stortte hij zich op een oude liefde: horloges. Hij creëerde zijn eigen, ideale horloge en werd erop aangesproken. Mensen vroegen of hij nog een versie kon maken en zo ontstond het merk Staudt.

 

Het eerste horloge draagt de naam Staudt Praeludium Hand Wound en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal succes.

Zo’n 14 juweliers in Nederland verkopen het merk Staudt en Juwelier Ton van Grinsven is trots om daar één van te zijn. We laten je graag de verfijnde horloges van Staudt zien zoals de Staudt Prelude en de Staudt Guilloche. Kom langs of orienteer je alvast op onze webhop!

Accordeon is niet het meest coole instrument op aarde, maar dat weerhield Yvo Staudt er niet van om zijn leven hieraan te wijden. Op zijn achttiende verhuisde hij naar Italië om daar aan het conservatorium te studeren. In het tweede jaar voelde hij zich eenzaam en vroeg zich af of hij nog wel op de juiste plek was. Om enigszins te vluchten voor dat gevoel besloot hij zich te focussen op een andere liefde, horloges. Met dezelfde vastberadenheid als zijn keuze voor accordeon zocht hij naar zijn perfecte horloge. Die bleek nog niet te bestaan, en als je Yvo Staudt heet, blijft er dan maar 1 mogelijkheid over: “Dan doe ik het zelf wel”. Tijdens een horloge-event in Amsterdam werd hij aangesproken op zijn horloge. Hij vertelde zijn verhaal en al snel bleek dat meerdere mensen zijn stijl konden waarderen. “Mensen vroegen me om mijn creatie met hen te delen. Ik voelde toen dezelfde motivatie als die duizenden uren studie op mijn accordeon: deze passie kan ik met andere mensen delen!” Voor Yvo was het niet lang nadenken: hij ging horloges maken! De Staudt Praelidium Hand Wound in Titanium was zijn eerste exemplaar en groeide uit tot een hele collectie. Inmiddels vormt dat horloge de basis van Staudt: symmetrisch, puur, eenvoud en gedistingeerd. Een Staudt schreeuwt niet om aandacht, maar overtuigt door inhoud.

“Staudt is een eigenzinnig merk dat zich niet wil meten met andere merken. Bij Staudt stellen ze hun idealen voorop en maken ze wat ze zelf mooi vinden. Dat resulteert in verfijnde horloges die eenvoud en rust uitstralen” – Ton van Grinsven

Ton van Grinsven
“Staudt is een eigenzinnig merk dat zich niet wil meten met andere merken. Bij Staudt stellen ze hun idealen voorop en maken ze wat ze zelf mooi vinden. Dat resulteert in verfijnde horloges die eenvoud en rust uitstralen” Ton van Grinsven

Benieuwd naar onze Staudt horloges?

Bekijk onze Staudt collectie in de webshop. Niet gevonden wat je zocht? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Naar de webshop Group Copy 2