Een mooie solitaire ring; wel bekend als dé verlovingsring bij uitstek. We kennen allemaal de plaatjes van een man op één knie met een prachtige ring, met één diamant in het midden, in een mooi doosje. Heel romantisch natuurlijk! Bij Juwelier Ton van Grinsven is er een uitgebreide collectie aanzoeksringen te bewonderen. Het deskundige team staat klaar om te adviseren wat de perfecte verlovingsring is voor jouw huwelijksaanzoek. Want wij zijn ons er zeker van bewust dat het niet gemakkelijk is om dé ring uit te zoeken voor zo’n belangrijk moment in je leven.

De solitaire ring is de meeste verkochte verlovingsring in ons assortiment. Ze zijn te koop in geel-, wit-, en roségoud of een combinatie van twee kleuren. Er zijn ringen met een 6-pootschaton, een 4-pootszetting, een V-zetting of een gladomzetting. En dan heb je ook nog de vorm van de scheen. De scheen is als het ware de ring zelf. Moet het een puntscheen zijn, een vlakke band of juist een bolle ring? Wij helpen je graag met de juiste keuze.

 

Een geelgouden- of roségouden solitaire ring heeft in veel gevallen een witgouden zetting. Door de diamant in witgoud te zetten komt deze qua kleur nog witter over. Solitaire ringen zijn verkrijgbaar met diamanten vanaf 0.03ct, ook wel drie puntjes genoemd. De grootte van de diamant loopt op per puntje en je kunt dus zelf kiezen hoe groot jouw steen moet worden. 100 puntjes is 1.00ct. Daarnaast heeft de diamant een bepaalde kwaliteit. Hoe hoger de zuiverheid, hoe kostbaarder de steen is. Hetzelfde geldt voor de kleur. Hoe witter de steen, hoe hoger de prijs. Dan is er nog de slijpvorm van die diamant die van belang is. We krijgen vaak de vraag of de steen een diamant of een briljant is. Diamant is de steen zelf, briljant is de slijpvorm. Een solitaire ring heeft vaak een briljant geslepen diamant. Maar diamanten zijn er ook in andere slijpvormen zoals princes geslepen of baguette geslepen.

Twijfel je over de maat van de ring? Ook dat is bij ons geen probleem. Je neemt de aanzoeksring bij ons mee uit de voorraad en past deze niet dan zorgen wij dat de ring op de juiste maat geleverd wordt. Blijkt de ring onverhoopt niet in de smaak te vallen bij je partner? Ook dat lossen we op. Kom gezellig samen langs en we zoeken een nieuwe ring uit!

Webshop

Om alvast een indruk te krijgen is een deel van de verlovingsring in onze webshop te bewonderen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken of komt langs bij ons in de winkel als je hulp nodig hebt bij het maken van de juiste keuze.

Naar de webshop Group Copy 2